Sprekers 2018

Arthur van Dijk – Willem Pijper

Arthur van Dijk is dé Nederlandse expert over Willem Pijper. In zijn presentatie zal hij behandelen hoe belangrijk Willem Pijper is geweest voor de Nederlandse literatuur én muziek en waarom het belangrijk is dat Willem Pijper’s werk nu in het publiek domein beschikbaar is. Wil je je alvast inlezen, laas dan hier zijn publicatie “Het papieren gevaar. Verzamelde geschriften (1917-1947)”.

Hanno Lans & Michelle van Lanschot – Data van/over kunst in het publiek domein

Tijdens Publiek Domein Dag 2018 zullen Hanno Lans en Michelle van Lanschot van CopyClear data van kunstwerken publiek beschikbaar maken door deze weg te schrijven naar Wikidata.  Aan het eind van de dag zullen zij  presenteren welke data, en dus informatie over de publiek beschikbare werken, er beschikbaar gemaakt is.

Binnenkort bekend – Han van Meegeren

Ook het werk van Han van Meegeren, ook wel een meestervervalser genoemd, is per 1 januari 2018 in het publieke domein vervallen. Vanuit de KB wordt gepresenteerd hoe er over zijn werk geschreven werd. Ook zal gekeken worden naar de kunsthistorische betekenis/bijdrage van zijn werk.

Binnenkort bekend – Waar werken in het publiek domein gebruikt wordt 

Waar en hoe worden werken die in het publieke domein terecht zijn gekomen zoal gebruikt? In deze presentatie wordt daarvan een overzicht gegeven. Ook zal vooruit gekeken worden naar de plekken waar het nieuw beschikbare werk terecht zal komen én hoe toekomstig beschikbaar werk gedeeld kan en zal worden.

Binnenkort bekend – Update auteursrecht hervorming

Op Europees niveau wordt er al langere tijd gesproken over de hervorming van het auteursrecht. In deze presentatie wordt in vogelvlucht behandeld wat de huidige status daarvan is en wat er in 2018 op dit vlak te gebeuren staat.

Suggesties?

Heb jij een suggestie voor een spreker of een onderwerp? Stuur je suggestie dan in via het contactformulier.