Masterclass Publiek Domein, 27 juni 2019

Erfgoedcollecties online publiceren is niet makkelijk, hiervoor heb je toestemming nodig. Publiek domein materiaal heeft deze restrictie niet. In deze masterclass leer je publiek domein materiaal te herkennen binnen je eigen collecties. Dit doen we in een informele workshop met een introductie auteursrecht, voorbeelden uit de sector en interactieve sessies.

De restricties van het auteursrecht wringen soms met de missie van veel erfgoedinstellingen. Door eerst op zoek te gaan naar publiek domein materiaal zorg je ervoor dat een deel van je collectie zichtbaar en bruikbaar is voor het brede publiek.

De bijeenkomst vindt plaats op 27 juni 2019 bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag tussen 13:00 en 17:00. Achteraf doen we een borreltje. Tijdens deze dag bespreken we o.a. de volgende vragen:

  1. Hoe lang duurt het auteursrecht?
  2. Welke andere rechten spelen mee bij online publicatie?
  3. Hoe identificeer je werken die publieke domein zijn?
  4. Hoe leg je vast dat een werk publiek domein is?
  5. Wat publiceer je hiervan wel en niet online?

Deze masterclass is een initiatief van de werkgroep Publiek Domein van Vereniging Open Nederland. In het najaar vindt een tweede bijeenkomst plaats rondom het beschikbaar stellen van collecties op Wikimedia Commons.

De kosten voor deelname zijn €30,-, deze worden achteraf in rekening gebracht.
Meld je aan met onderstaand formulier om deel te nemen aan deze masterclass.