Programma

Publiek domein dag zal in 2020 plaatsvinden bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De dag begint om 10:00 en eindigt om 17:00 met een borreltje.

Tijdens de dag vieren we de levens en creaties van makers die meer dan 70 jaar geleden overleden zijn. Op 1 januari volgend 70 jaar na het overlijden van een maker vervalt het auteursrecht. We hebben dan geen toestemming meer nodig om gebruik te mogen maken van deze werken.

Op de aanstaande publiek domein dag hebben we sprekers gevonden die zullen spreken over enkele van de makers die veel invloed hebben gehad op onze geschiedenis. Zo zullen we onder anderen de levens van architect Joseph Cuypers, graficus Frans Bosen, en schrijfster Henriƫtte Blaauw uitlichten.

Niet alleen makers van vroeger worden in het spotlight gezet, ook makers die gebruik maken van publiek domein materiaal worden onder de aandacht gebracht. Zo worden de project Open Archief en RE:VIVE uitgelicht. Ook zal documentairemaker Pim Zwier vertellen over zijn documentaire ‘de Getekende Hahn

Tenslotte hebben we een aantal interactieve workshops waarmee je zelf aan de slag kan gaan met het publiek domein materiaal van 2020. Er is een Wikimedia Editahton om publiek domein material op Wikipedia te zetten. Ook organiseren we workshop GIF’s maken waarmee je publiek domein materiaal nieuw leven in kan blazen.

Publiek Domein Dag is een jaarlijkse productie van de werkgroep Publiek Domein van de vereniging Open Nederland. De werkgroep is een samenwerking tussen Open Nederland, de Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het EYE Filmmuseum, en Wikimedia Nederland.

Op deze pagina volgt binnenkort het hele programma.

Meld je hieronder aan om mee te doen met publiek domein dag

Je gegevens hebben we nodig om je op de hoogte te houden van het programma en om een inschatting te maken voor de catering. Na je aanmelding ontvang je nog maximaal 5 keer een bericht over het evenement. Je gegevens worden, tenzij je er zelf voor kiest, niet gedeeld met de partners van dit evenement. Deelname is kostenloos.


Ik wil meer leren over de mensen waarvan het werk vrij komtHoren/zien welke werken vrij komenLeren over de juridische kant van publiek domein


Mijn gegevens mogen gedeeld worden met de organiserende partners